Címlap Hírek

Hírek röviden

Strand szolgáltatási információk
A nyitvatartási idő:
hétfőtől - péntekig 10.00 - 18.00-ig
hőségriadó esetén
10.00 - 19.00-ig
szombat- vasárnap 10.00 - 19.00-ig
kedvezményes belépő 
14.00-től
reggeli úszó bérlet 07.00 -09.00-ig (vagy a zárás előtt 2 órával is felhasználható)

További információk
Részletes adatok itt.

 
Tájékoztató bankártyás fizetésről
Tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2011. június 20. napjától az okmányirodában bankkártyával is le lehet róni az illetéket, így lehetőségük lesz arra, hogy a postán csekkel történő befizetés helyett, bankkártyájukkal fizessenek az ügyintézésért.

Az illeték bankkártyával történő lerovása az ügyfelek részére fizetésnek minősül, így a bankkártya használata ingyenes.
Bővebben

 
Újabb nyertes pályázat
az úniós fejlesztési források KEOP pályázatán 202 millió forintot nyert a város az Oktatási Művelődési Központ és Könvtár, a Dózsa György úti Tagiskola és a Városi Idősek Otthona épületének energetikai megújítására. A gépészeti korszerűsítés mellett szigetelés, nyílászáró csere és tetőfelújítás beruházás zajlik le, melynek részeként az energiamegtakarításnak köszönhetően várhatóan 6 éven belül megtérül a fejlesztéshez adott 67 millió forintos önkormányzati saját erő.

 
Új építési telkek a városban
az önkormányzat döntött új lakótelkek kiépítéséről a Török Ignác utca beépítetlen oldalán. Itt 8 eddig külterületi szántó belterületi építési telekként való átminősítéséről döntött a testület. A hatósági eljárások után várhatóan 2012-ben várható a fele részben önkormányzati tulajdonú összközműves telkek értékesítése.

 
Lezárult a „Tanulói laptop program” Balassagyarmaton
az ESZA Nonprofit Kft. szakemberei helyszíni ellenőrzést tartottak – a 74 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített – projekt kapcsán, melyben majd 600 iskolai laptop és a hozzájuk kapcsolódó informatikai tananyag került beszerzésre. Megvizsgálták a projekt számviteli nyilvántartását, a projekt dokumentációt, illetve megtekintették a beszerzett eszközöket a Kiss Árpád Általános Iskolában, a Dózsa György és Szabó Lőrinc Tagiskolában, illetve a Madách Imre Kollégiumban. Az ellenőrzés során minden dokumentumot rendben találtak, szabálytalanságot nem állapítottak meg, ezzel végleg eredményesen zárult a saját erőt nem igényelt beruházás.

 
A Központi Óvoda fejlesztése
Az Önkormányzati Miniszter még 2010. meghozott döntése alapján 10 millió Ft támogatásban részesültünk a Központi Óvoda, a Játékvár Tagóvoda és az Ipolyszögi Tagóvoda épületének fejlesztésére. A sikeres közbeszerzési eljárást követően megkezdődtek a munkálatok, azaz az intézmények nyílászáróinak cseréje, illetve a Deák Ferenc úti épület esetében burkolat-felújítása és homlokzati hőszigetelése. A kivitelezés várhatóan 2011. június közepén fog befejeződni.

 
Balassagyarmati Városi Bölcsőde fejlesztése
2010. folyamán közel 90 millió Ft támogatásban részesült Önkormányzatunk a Bölcsőde fejlesztésére, felújítására. A héten elindult a kivitelezésre vonatkozó második közbeszerzési eljárás. A munkálatok várhatóan 2011. júliusában kezdődnek meg, míg a várható befejezés időpontja 2011. augusztus 31.

 
Informatikai infrastruktúra fejlesztése
Informatikai infrastruktúra fejlesztése Balassagyarmat Önkormányzatának fenntartásában lévő iskolákban – A 2010. áprilisában benyújtott pályázatunk 60.267.000,- Ft önerőt nem igénylő támogatásban részesült. A támogatás segítségével a Kiss Árpád Általános Iskola és Tagintézményei, illetve a Balassi Bálint Gimnázium számra szerezhetünk be többek közt 38 db digitális táblát, 89 db iskolai számítógépet. Az eszközök beszerzésére vonatkozó közbeszerzés június végén zárul, így a következő tanévben az érintett intézményekben már az eszközök segítségével tanulhatnak a gyerekek.

 
Fizetős lett a mozgóárusítás
Május elseje óta a lakóterületen folytatott gépjárművekről árusított kereskedelmi tevékenységet a helyi vállalkozások érdekeinek védelme miatt fizetőssé tette az önkormányzat. Továbbá döntött arról is, hogy hétköznapokon este 20h után reggel 8h-ig, illetve vasárnap és ünnepnapon nem folytatható a sokszor zavaróan hangos kürtjelekkel járó kereskedelmi tevékenység. A szabályt megsértő mozgóárus gépjármű vezetője szabálysértési bírságot kell, hogy fizessen.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Lap 1 a(z) 17 -ből