Címlap Svájci Hozzájárulás és Európai Uniós pályázatok

 

A projekt címe: Balassagyarmati közintézmények energetikai korszerűsítése 1.
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00084
A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata.
A szerződött támogatás összege: 299 999 563 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.
A projekt öt épület energetikai felújítását tartalmazza. Valamennyi épület Balassagyarmat város belterületén található. Az őt intézmény külön épületben helyezkedik el, és önálló energetikai rendszerrel bírnak. A Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvoda, a Balassagyarmati Központi Óvoda Cseperedő Tagóvoda estében energetikai korszerűsítésre nem került sor az elmúlt időszakokban, így energetikai besorolásuk II. A Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal „B” épület esetében kazáncserére került sor öt évvel ezelőtt, így ezen épület energetikai besorolása HH. A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Szent Erzsébet Idősek Otthona esetében uniós támogatásból megvalósult energetikai korszerűsítés történt 2015-ben, illetve 2013-ban. Ennek köszönhetően előbbi energetikai besorolása DD, utóbbié CC.
A korszerűsítés keretében a Balassagyarmati Központi Óvoda Cseperedő Tagóvoda, a Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvoda és a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal „B” épület esetében komplex fejlesztés (külső határoló szerkezetek korszerűsítése, fűtés korszerűsítése, napelemek telepítése) kerül megvalósításra az energetikai tanúsítványban meghatározott műszaki tartalom mellett. Míg a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Szent Erzsébet Idősek Otthona esetében a fűtés korszerűsítése, napelemek telepítése történik meg. A fejlesztés eredményeként valamennyi épület CC energetikai kategóriába fog tartozni.
A projekt címe: A védőnői szolgálat fejlesztése Balassagyarmaton

A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00014

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata.

A szerződött támogatás összege: 54 998 750 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.

A projekt keretében elsődlegesen a Balassagyarmat, Madách u. 3. szám alatti épület felújítása, korszerűsítése és akadálymentesítése valósul meg. A fejlesztés érinti Patvarc és Ipolyszög – azaz 1.000 főnél kisebb lakosú települések – védőnői ellátását is, mely ezen helyszínen történik.

Az intézmény épülete az 1950-es években épült, több részletben, melyet többször átalakítottak.

A projekt egyik célkitűzése, hogy a földgáz felhasználásának mennyisége jelentős mértékben csökkenjen, illetve jelentős mértékű ÜHG gázkibocsátás csökkentésének elérése.

A fejlesztés során megvalósul: a nyílászárók részleges cseréje, külső oldali homlokzati és lábazati hőszigetelés, födémszerkezet hőszigetelése, építőmesteri és szakipari, épületgépészeti, valamint elektromos rendszer korszerűsítése, komplex és infokommunikációs akadálymentesítés.